PPG verkoopt Delfzijlse silicafabriek aan Pools bedrijf

30 augustus 2024 – De Amerikaanse verfproducent PPG heeft aangekondigd zijn silicaproductiedivisie, inclusief de fabriek in Delfzijl, te verkopen aan het Poolse chemiebedrijf Qemetica. Met deze transactie is een bedrag van circa 310 miljoen dollar gemoeid. Naast de Nederlandse fabriek omvat de deal ook productielocaties in de Verenigde Staten.

Voor Qemetica markeert deze overname een cruciale stap in de ambitie om uit te groeien tot een wereldspeler in de chemische industrie. Het Poolse bedrijf, al een gevestigde naam in Centraal-Europa met producten zoals soda, vacuümzout en silicaten, versterkt hiermee zijn marktpositie en breidt zijn productportfolio aanzienlijk uit.

Jos Hudepohl, plantmanager van de PPG-fabriek in Delfzijl, reageert enthousiast op de overname: “Persoonlijk ben ik erg blij met deze overname door een Europees bedrijf met mooie ambitieuze plannen. Onze fabriek, waar we Silica maken voor een groeiende markt, sluit uitstekend aan bij hun plannen. Ik voorzie dan ook een rooskleurige toekomst onder de vlag van Qemetica”

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: