Transportdrone gepresenteerd in Eemshaven

26 augustus 2024 – Quite Right en Drone Visual willen samen in de Eemshaven de mogelijkheid gaan bieden om met behulp van een drone ladingen naar hoge locaties te transporteren. De drone werd daarvoor vandaag gepresenteerd.

De drone kan ladingen tot 40 kilogram vervoeren. Hiervoor is aan de onderkant van de drone een bak bevestigd waarin de ladingen geplaatst kunnen worden. Ook is vervoer via een lier mogelijk voor locaties waar landen moeilijker is. Joris Binnema, eigenaar van Drone Visual en gecertificeerd piloot, is de bestuurder ervan: “Ik bestuur de drone en controleer of het transport veilig verloopt. De drone werkt voor een groot deel volautomatisch. Zo kan deze dankzij de gyroscoop aan boord zelf zorgen dat hij stabiel blijft, ook bij windvlagen. Daardoor kan de drone nog vliegen tot en met windkracht vier.”

Bij de presentatie mocht de drone zelf nog niet de lucht in. Willem Wagenaar, eigenaar van Quite Right, zegt: “Voor het vliegen met een drone zijn vergunningen nodig. De aanvragen daarvoor zijn bij het rijk en de provincie ingediend. We hopen dat ze zo snel mogelijk worden toegekend. Dan kunnen we aan de slag!”

Hij vervolgt: “Met deze drone maken we het transport naar locaties op hoogte makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan de bevoorrading van windmolens. Er zijn momenteel in Nederland maar twee van dergelijke drones actief. Quite Right gaat straks op vier locaties in Nederland zulke dronetransporten aanbieden, waaronder dus in de Eemshaven.”

Eventuele transporten kunnen straks bij Quite Right worden aangevraagd. Ook is de drone zelf te huur. Daarvoor is wel een gecertificeerd piloot nodig. Quite Right kan ook deze dienst erbij leveren.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: